pondělí 23. června 2008

Opuštěná


Tohle není vyloženě žádná romance, v popiscích je napsáno, že je to thriller, tak pozor...

Nedávám to sem jen proto, abych vám ukázala, že nejsem jen nenapravitelný romantik, v podstatě romantik v reálném životě ani nejsem, a pokud ano- tak minimální, ale na filmech se dá všechno hezky kompenzovat. Když na mě přijde hodina klidu, pustím si tohle...

Tohle dílko je tak trošku spjaté i s psychotickou stránkou člověka, na což ale přijdete sami až tak nějak u závěru filmu.
Film pojednává o studence Cathrin, je výbornou žačkou na vysoké škole, dost se učí. Proto ji příjemně překvapí, když do jejího života vstoupí muž, do kterého se od prvního pohledu zamiluje. Embry je tak seběvědomý a bez toho aniž by se jí zeptal, jí přeháže celý její život na ruby.
Přestává být tak přehnanou šprtkou, přestává být pannou, a přestává být... normální.

Miluje ho natolik, že je láskou doslova zaslepená a v podstatě po celou dobu filmu žije ve svém vlastním světe, ve kterém má představu, že ji Embry pronásleduje, a po tom co ji opustil, se ji snaží získat zpět.
Do toho všeho se nám přimotá další muž, snědý okouzlující Wade, který se Cate nejprve snaží chránit v souladu se svou prací, a pak se jim to oboum nějak vyhne mimo kontrolu. Ale nikdo si nestěžuje...

Wade se snaží dopadnout Embryho, který je hledán policií, a proto tráví s Cate ještě mnohem více času. A ona má najednou pocit, že to je muž, kterého hledala, že je konečně šťastná. A že se nic nemůže stát. Ale to by pak nebyl hollywood, kdyby je v samotných konečných minutách, maximálně nepotrápil. Embry neustále Cate špízuje, dokonce ji málem znásilní a ona, zděšená utíká vstříc Wadovi, který se pokusí Embryho konečně odhalit. Spolu se vydávají do starého opuštěného domu, ve kterém se dřív Cate s Embrym scházela. Ihned jak tam vstoupí, ožívá jí v hlavě jistá vzpomínka. Zrůdná vzpomínka.

Dál se dívejte. Můžu říct, že jsem konec tak nějak očekávala, ale i tak mě v něčem překvapil a film má určitě jistou hodnotu.
Řeknu jen, že název Opuštěná je pro tenhle film naprosto přesně vystihující.
Katie zahrála svoji roli dobře, nijak bravurně, čemuž se moc nedivím, jelikož mě vyloženě nenadchla v žádném jejím filmu. Ale netvrdím, že neumí hrát. Dokázala obstojně zahrát nudnou upjatou vysokoškolačku, která trpí určitou poruchou a ještě ke všemu si toho není vědoma. Holt blázen nikdy neví, že je blázen. Benjamin Bratt zahrál dobře svou vyrovnanou postavu, i přes problémy s alkoholem v minulosti. Ale v porovnání s hereckou rolí Charlieho Hunnama, který zahrál Embryho, byl naprosto nudný a tudíž zastíněn. Jeho herecký výkon je podle mě to, co celý film táhne. Naprosto dokonale vám nastíní vypočítavého mladého kluka, který ví co chce. I kdyby vás film nebavil, máte chuť dívat se na to, jak osobitě vám postavu předvádí.

Líbilo se mi, když Embry Cate vysypal obsah tašky na zem, a s pročítáním jejího deníku se na ni pak otočil s větou: "You re a virgin, nobody this organized ever had time for sex." A s těmi slovy deník vyhodí z okna... jen se podívejte sami...

Abandon

0 komentářů:

 

Through the ocean tears © 2008. Design By: SkinCorner