neděle 22. června 2008

Velmi nebezpečné známosti

Dostat se k tomuhle dílku, po tom jsem vyloženě toužila. Přiznám se, že na tenhle film mám extrémní slabost, čili je to můj nejoblíbenější film, jaký jsem kdy viděla a předpokládám, že to tak zůstane.
Pamatuju, když jsem ho poprvé viděla, nebylo mi moc let, a dívala jsem se na to s tetou, která, kdykoliv se objevila nějaká intimnější scéna, protočila oči vsloup a nebo na mě prostě civěla. I přesto jsem si ale tenhle film neskutečně užila a už napoprvé jsem si ho oblíbila.
Dokonalá prohnanost a faleš, které po celou dobu filmu, jako by hrály hlavní úlohu. Ale film není jen o tom, je to směs nevinnosti, sexu, intrik, ponaučení a tak trošku očistce.
Sebastian je stejně jako jeho nevlastní sestra Cathrin synem dvou zbohatlíků, kteří nemají na vrtochy svých dětí náladu, a tak jim jednodušše zařídí hodně obsáhlé kreditní karty, perfektní dům a tím jejich starost končí. Kdyby jen věděly, co se z jejich dětí stalo za zrůdy, říkám si...
Neustálé kárání rodičů má nejspíš něco do sebe...
Sebastian prostě přefikne každou dívku, která se kolem něj mihne a vypadá aspoň trošku jako někdo, kdo by mu pomohl zvýšit jeho ego. Miluje adrenalin, a proto se není čemu divit, když už na samotném začátku sbalí dceru svojí psychiatričky, která -pozor- ho léčí právě proti tomu, aby byl takový sukničkář. Tomu říkám opravdu odvaha. O svých úlovcích si pak denně píše zápisky do svého deníku, který musí mít při ruce, za všech okolností.
Po pár dalších románcích zjistí, že mu holky, které s ním jdou prakticky hned do postele už nevyhovují, a tak si nasadí o dost vyšší laťku. Snaží se sbalit zapřísáhlou pannu, která se rozhodla s někým spát až když ho bude opravdu milovat a ještě ke všemu je to dcera nového ředitele Sebastianovy školy. Anneta je dokonale nevinná a jak se zdá, o Sebastianově minulosti toho ledascos ví, a proto k nevinnosti přibyl i chlad ruku v ruce s odstupem. Sebastian, který se vsadil se svou lstivou sestrou o to jestli Annetu dostane, začíná ztrácet nervy.
Když po dlouhých večerech, kdy se neustále více sbližovali, konečně Anneta svolí k milování, Sebastian je zhrozen nad představou, že by mohl ublížit někomu... do koho se sám zamiloval. Anneta o sázce ale nic neví, a s vidinou urážky, opouští dům hned další ráno. Načež ji Sebastian dohoní a.. znáte to... deset minut dokonalé romance, kdy se milují, smějí se, chodí spolu ven a Seb je tím nejšťastnějším člověkem na světě.
Ale tohle šťastné období netrvá nijak dlouho. Ihned jak se Cathrin dozvídá o tom, že už není u svého bratra na prvním místě, žárlivost ji zaslepí a spřade tak odporný a krutý plán, který Sebastiana doslova stojí život.
Ale boží mlýny melou pomalu, ale jistě...

Tenhle film si rozhodně pusťte za jakýhkoliv okolností, není to pastva jen pro oči s obsazením skvělých herců jako je Ryan Phillipe nebo Sarah M. Gellar a Reese Witherspoon, ale celkově spolu s dramatičností, emociální stránkou celého filmu, která je až nadměrně silná i přes všechny marnivosti tvoří tenhle film něco, co mě nutí kdykoliv se na to podívám, plakat.

Je to dokonalá ukázka toho, jak se někteří lidé můžou napravit, ale osud je prostě něco co nezmění.

Okouzlující scénou například bylo, když se Sebastian vydal za Annetou, aby ji dostihl. Uchvátilo mě to jejich: "Its Im impressed..." "Well, I am in love..."

Společně k tomu utváří dostatečný efekt ještě zvuková stránka filmu, kde byly vybrány perfektní písničky, stejně i jako jen samotná muzika, která mě uchvátila, dávám sem tři ukázky. Doufám, že si to užijete jako já...

Counting Crows- Colorblind
This love
Cruel Intentions Theme

0 komentářů:

 

Through the ocean tears © 2008. Design By: SkinCorner