neděle 22. června 2008

Seznamte se, Joe Black

A jsem tu zase a přináším s sebou další můj oblíbený film a tím je, jak jinak než, náš milovaný Joe Black. Pro pány možná další romantický flák pro dámy, které po sobotách večer nemají co jiného na práci, než sedět před televizí s kupou kapesníčků vedle sebe. Možná tomu tak je, možná ne...

Já osobně za tím vidím dokonalý námět filmu, další skvělé obsazení v podobě Brada Pitta, Claire Forlani a jak jinak než známého Anthony Hopkinse a krásnou atmosféru. Vždyť co není okouzlujícího na tom, když se do vás zamiluje sama Smrt? No dobrá, nepočítám to, když si vás pak chce vzít s sebou do svého světa, i bez ohledu na to, že jste neprožili ještě ani polovinu svého života.

Opět provedu letmé shrnutí...
Pro každého člověka si jednoho dne přijde Smrt, to je nejspíš každému jasné, ale jedinný William dostal od Smrti úžasnou nabídku. Možnost řádného rozloučení se svojí rodinou, za cenu, že Smrti ukáže lidský svět a pomůže mu pochopit vztahy a city. A aby to nebylo ničím strašidelné, Smrtka si vypůjčí dokonalé tělo mladíka, jehož Williamova dcera potkala nedávno v kavárně a zakoukala se do něj. Otřesení z toho, že na začátku filmu je tento mladík zabit, protože Smrt potřebuje schránku, aby byla pro lidi přijatelnější, z vás postupem filmu opadá, když se začnete zamilovávat do samotné Smrti, tedy Joe Blacka, jak si říká. William ho představí rodině, bere ho s sebou do práce, nechává ho trávit jeho volný čas s jeho dcerou... nevědomky.
A Susan stále více podléhá jeho kouzlu a tajemnosti. Vidí roztomilost v tom, jak si v mnoha ohledech počíná jako malé dítě. A poskytne mu mnohem víc než její otec, ukáže mu, co dělají opravdu zamilovaní lidé.
Joe je jí natolik oslněn, že přehlíží naprosto všechno a v den, kdy má v úmyslu zpečetit to s jejím otcem, mu oznamuje, že jeho dceru si bere taky. To se Willovi samozřejmě nelíbí, a tak nastává krutá diskuze, kdy Will Joeovi z plna hrdla vytkne, že pokud si myslí, že miluje, pak zapomněl na jednu důležitou věc... Chtít pro svojí lásku to nejlepší, obětování.

Film mě poprvé naprosto dorazil svým koncem, kdy jsem se nejspíš opravdu podobala svému popisu, který jsem na začátku příspěvku uvedla. Dost zřejmé ale bylo to, že Joe nejspíš pochopil Willova slova.

Přiznám se, že opravdu nejsem fanynkou Pitta a jeho role mi většinou přijdou dosti vyumělkované, ani tady pro mě nepodal nejlepší výkon a jeho herecké nadání bylo zastíněno Hopkinsovým přirozeným talentem, kdy předvedl krutého obchodníka a milujícího otce, ale nedá se mu vytknout, že by opravdu neměl kouzlo. Claire je nádherná žena, která když se na vás podívá, padáte hluboko do jejího pohledu. A jakási chemie mezi ní a Joem probíhala neustále. Na konci jsem naprosto intenzivně cítila její smutek, když odcházeli z jejího života její otec a její láska.

Ani tady nechybí nádherná hudba od Thomase Newmana, hotového hudebního čaroděje, takže tady je malá ukázka. Jestli můžu poradit... zavřete oči a jen poslouchejte, nechte se vtáhnout do muziky a pak si pusťte film, uvidíte jaký to na vás bude mít vliv...


Whisper of Thrill

0 komentářů:

 

Through the ocean tears © 2008. Design By: SkinCorner